Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

To εντυπωσιακό Mini All4 Racing

 Μπορεί τα ταχύτερα οχήματα να φέρουν σήματα όπως αυτά των Porsche, Lamborghini, Bugatti και λοιπά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και τα λιγότερο γρήγορα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μετατραπούν σε αγωνιστικά και να συμμετέχουν σε αγώνες.
Αυτό αποδεικνύει και η X-Raid Team, η οποία σκοπεύει να συμμετέχει με το ολοκαίνουριο MINI All4 Racing στο 33ο Dakar Rally, το οποίο διασχίζει Αργεντινή και Χιλή. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τον Ιανουάριο και πλήρωμα του αγωνιστικού Mini είναι ο Guerlain Chicherit, με συνοδηγό τον Michel Périn. Ο αγώνας ξεκινά από το Buenos Aires την Πρωτοχρονιά και τερματίζει στην ίδια πόλη την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.
Η X-Raid δεν είχε πολύ χρόνο να προετοιμάσει το All4 Racing αγωνιστικό της, αφού ξεκίνησε να δουλεύει πάνω του πριν από ένα μόλις μήνα και μόλις που θα προλάβει να είναι έτοιμη για την εκκίνηση η Γελλική ομάδα.
Το νέο Μini All4 Racing αντικαθιστά το BMW X3 CC, αλλά εξοπλίζεται με τον ίδιο twin-turbo diesel κινητήρα της BMW, ο οποίος αποδίδει 315 ίππους ισχύως και 710 Nm ροπής.
"Είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη σε αγώνες αντοχής εκτός δρόμου και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το νέο αγωνιστικό," παραδέχτηκε ο Quandt, ο οποίος πρόσθεσε: "Ήταν πολύ σύντομο το διάστημα που είχαμε για να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητο για το επερχόμενο Dakar, αλλά πιστεύουμε ότι το νέο Mini All4 Racing θα είναι πολύ ανταγωνιστικό εξ' αρχής. Αν το συγκρίνουμε με το BMW X3CC, το MINI χαρακτηρίζεται από καλύτερο χειρισμό, ενώ είοναι πιο κοντό και πιο χαμηλό. Μπορέσαμε και βελτιώσαμε κάποιες λεπτομέρειες, όπως το να μεταφέρουμε κάποια εξαρτήματα πιο χαμηλά για να χαμηλώσουμε το κέντρο βάρους." ΠΗΓΗ To εντυπωσιακό Mini All4 Racing

Δεν υπάρχουν σχόλια: